13 Mayıs 2012 Pazar

Emzirirken Yapılan Hatalar

Emzirirken Yapılan Hatalar
Eğer anne parmaklarını meme başına çok yakın mesafeden tutar ve makaslama tabiri ile sıkarsa göğüs kanalları tıkanır ve süt akışı engellenir. Eğer bebek kötü bir şekilde memeye yerleşmiş ise etkili emme gerçekleşmez. Bebeğin vücudu anneden çok uzak kalırsa hem anne hem de bebek sıkıntı yaşar.

Bebeğin ağzı ve çenesi memeden ayrı olursa yine etkili emme olmaz. Özellikle alt dudağın altında memenin kahverengi bölgesi fazlaca görülebilir. Bu durumda bebek hızlı ve kısa emmeler yaparak yeterli süt gelmediği için emmeyi reddeder. Anne meme başında ağrı hissetmesi de bundandır. Emzirme sırasında bebeğin göğüste tutuluş şekli çok önemlidir. Uygun olmayan emme pozisyonu meme başlarının çatlamasına ve acımasına neden olur. Yeterli sütgelmemesi ve bebeğin meme almaması gibi durumlar yaratabilir. Emzirme sonrasında bebeğin dik olarak omuza gelecek şekilde tutulması ve sırtına hafif masaj yapılması çok önemlidir. Bu şekilde bebeğin gazı da çıkarılmış olur.
     Bebeğini sezeryanla doğuran anne bebeğini derhal anne sütü ile besleyebilir, bunun için anne bebeğin yüzü kendisine doğru olacak şekilde uzanmalı ve bebeği sıkıca tutarak memeye yaklaştırmalıdır. Acele edilmemeli ve ilk beslenmede mutlaka yardım istenmelidir. Birkaç beslenmeden sonra anne ve bebek çok iyi bir uyum sağlayacak ve anne sütünün iyileştirici özelliğine bağlı olarak anne çabuk ayağa kalkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder