13 Mayıs 2012 Pazar

Anneye Kim Yardım Edecek

Emzirmeye Destek

Anne bebeğini anne sütü ile beslemeye karar verdiğinde, ailesini ve arkadaşlarını desteği çok önemlidir. Özellikle babaların desteği, bebeğin bakımına katılmaları önem taşır. Bebeğin doğumundan önce anne adayları anne sütü hakkında bilgilenmelidir. Okuma, video seyretme, bebeğini anne sütü ile beslemiş annelerle görüşme faydalı olabilir.
Mümkünse anne sütü ile beslenme kursların katılmak çok faydalıdır. Bebeğin doğumdan hemen sonra beslenmesi çok yararlıdır, dolayısıyla anne hastanede kaldığı süre boyunca bebek ile aynı odada olmalı, gerektiğinde hemen emzirmelidir.
     Doğumdan hemen sonra bebek annenin karnı veya ciltten cilde teması için göğsü üzerine konmalıdır. Bebekler doğumdan hemen sonra uyanıktır ve aç olurlar. Yarım saat en geç bir saat içinde meme ile beslenmeye başlanılmalıdır. Bebeğin doğumdan sonra enfeksiyonlardan korunması ancak anne sütü ile olmaktadır. Anne sütünün erken verilmesi ile bebe kan şekeri düşmesinden korunur. Bebeğin erken aldığı bu lezzet, bebeğin daha sonra anne sütü beslenmesini sağlamaktadır. Bebeğini isteyerek doğuran ve gebelik süresince emzirmeye hazırlanan her annede emzirme – süt verme devresi başarılı olmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder