13 Mayıs 2012 Pazar

Anne Sütünün - Emzirmenin Anneye Faydaları

Anne Sütünün - Emzirmenin Anneye Yararları
     Bebeği emzirmekle ortaya çıkan oksitosin hormonu rahmin doğum sonrası eski haline hızlı dönmesini sağlar ve kanamaları önler. Anne doğum sonrası daha hızlı bir iyileşme göstererek kendi ve bebeğin bakımı için hazır hale gelir.
Emzirme ile gebelikte alınan kiloların verilmesi kolaylaşır. Emzirmeye annelerde meme kanseri riski daha fazladır. Emzirme diabetik annede insülin ihtiyacını azaltır. Emzirmemek yumurtalık kanseri riskini arttırır. Anne sütü kemik erimesi riskini azaltır. Anne sütü doğal doğum kontrolyöntemidir. Emziren anneler doktora daha az giderler, sağlık sorunları daha az olur. Emzirme anneyi demir eksikliği anemisinden korur. Emzirme ile annenin kendine güveni artar.
Anne Sütü ile Beslemek Niçin En İyisidir
     Anne sütü ile hazır mamalar birbirinden çok farklıdır. Bebeğin sağlıklı olması için gerekli olan anne sütü yalnız protein, şeker ve yağ içermekle kalmayıp hazır mamalarda bulunmayan pek çok özellik içerir. Anne sütü bebeğinizin bazı hastalıklarına ve enfeksiyonlara karşı korumaya yardımcıdır. Bu nedenle anne sütü kulak enfeksiyonları, alerji, kusma, ishal, pnömoni, bronşiyolit ve menenjit gibi hastalıklara karşı koruyucudur. Anne sütü ani bebek ölümlerine karşı koruyucu özelliktedir.
     Anne bebeğini anne sütü ile ne kadar uzun süre beslerse, bebek o kadar çok faydalanır ve bu faydalar daha uzun zaman devam eder. Dünya Sağlık Örgütü bebeği mümkün olduğu kadar uzun zaman anne sütü ile beslenmenin önemini vurgulamakta ve önermektedir. Bebeğinizi bir yıl ve hatta daha uzun süre anne sütü ile beslediğinizde hastalıkları azaltmış hatta önlemiş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder