13 Mayıs 2012 Pazar

Anne Sütünün Üstünlüğü

Anne Sütünün Üstünlüğü - Faydaları
     Anne sütü bebeği her zaman beslemeye hazır ve taze olup bebeğin gelişimi için en uygun süttür. Bebeği mikroplara karşı korur. Çeşitli antikorlar içerdiğinden ishal ve diğer enfeksiyon hastalıklarından korur. Anne ile bebeği duygusal olarak yakınlaştırır. Anne sütü bebeğin sarılığını atmasını sağlar, sarılığı önler.
Mama ile beslenen bebeklerin zeka seviyesi anne sütü ile beslenen bebeklere oranla daha düşük bulunmuştur. Mama ile beslenen kız bebeklerde ileri yaşlarda gelişme geriliği riski daha yüksektir. Anne sütünün hazmı daha kolaydır.  
     Erken doğmuş bir bebeğin annesinin sütü, erken doğmuş bir bebeğin ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek şekildedir. Anne sütü Crohn’s hastalığına karşı koruyucudur. Formül mama alerji gelişimi riskini arttırır. Anne sütü astım riskini azaltır bu bebeklerde egzama az görülür. Mama ile beslenen bebeklerde kulak enfeksiyonu riski yüksektir. Mama ile beslenme “ani bebek ölümü sendromu” riskini arttırır. Anne sütü bakteriyel menenjite ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı bebekleri korur.
     Mama ile beslenen bebeklerde bazı çocukluk çağı kanserleri gelişme riski yüksektir. Anne sütü Jüvenil Romatizmal Artritis riskini azaltır. Anne sütü Hodgkins hastalığı riskini azaltır. Anne sütü görme bozukluklarına karşı koruyucudur. Anne sütü bağırsakların uygun gelişmesine yardım eder. İnek sütü ince bağırsakları tahriş etmektedir. Mama ile beslenen bebekler şişmanlığa daha yatkındırlar. Anne sütü ile beslenmede kalp ve akciğer sorunları daha az görülür. Anne sütü ile beslenmede ülseratif kolit riski daha azdır. Anne sütü Hemofilus İnfiluenza Tip B’ye karşı koruyucudur. Anne sütü alan bebeklerin aileleri hastalık için daha az zaman ve para harcarlar. Anne sütü aşının etkinliğini arttırır. Anne sütü alan bebeklerde bağırsak tıkanması daha az görülür. Anne sütü ile besleme mama ile beslemede daha kolaydır. Mama ailelere pahalıya mal olur. anne sütü her zaman uygun ısıdadır.
     Anne sütü her zaman uygun oranlarda yağ, karbonhidrat ve protein içerir. Anne sütü bebek için doğal yatıştırıcıdır, doğal ağrı kesicidir ve tadı daha iyidir. Anne sütü alan bebekler daha sağlıklıdır, bu beklerde 3 yaşından önce ölme riski daha düşüktür. Anne sütü ek malzeme gerektirmez. Hasta bebek için ideal besindir. Anne sütü alan bebeklerde acil vakalara daha az rastlanır. Taze anne sütü mikropsuzdur. Anne sütü diş çürüklerini azaltır, uygun diş ve çene gelişimini sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder