13 Mayıs 2012 Pazar

Anne Sütü ile Başarılı Emzirme

Başarılı Emzirme
     Süt, fizyolojik olarak bebeğin annesini emmesi ile gelişmektedir. Anne sütü bebeğin beslenmesi ve gelişimi için en iyi süttür. Doğumdan hemen sonra emzirme konusunda başarı ve ısrar bebeğin ilerleyen zamanlarda en az altı ay beslenmesini sağlayacaktır. Bebeğini beslemeye erken başlayan anneler uzun sürede başarılı olmaktadır.
Bebeğe kesin olarak anne sütü ile birlikte su verilmemelidir. Her zaman her emzirmede iki göğüs birden verilmeli ve bir sonraki emzirmeye kalındığı göğüsten başlanmalıdır. Bebek biberonla tanıştırılmamalıdır. Meme başı ağrıları hatta mastit durumlarında bile anne meme vermeye devam etmelidir. Bebeğin meme emmesi ile biberondan emme farklı olduğundan beslenme meme ve biberonla karışık olmamalıdır. Annenin küçük şikayetlerinde bebek hemen anne sütünden kesilmemelidir.
     Anne sütü bebeğin beslenme dengesini sağlayan ve beslenme verimliliğini arttıran bir sıvıdır. Bu özelliği ile anne sütü hiçbir zaman inek sütü bazlı mamalarla mukayese edilemez. Bebeklerin beslenmesinde en önemli amaç her bebeğin hücre büyümesi için gerekli besinlerin tam olarak temin edilmesidir. Bu ihtiyaç için protein, yağ, karbonhidrat, mineraller ve vitaminler verilmelidir. Besinlerin miktarı kadar her besin maddesinin kalitesi de önem taşımaktadır. Gerekli ve yeterli kalitede olan tek besin anne sütüdür.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder