13 Mayıs 2012 Pazar

Bebeğim Yeterli Süt Alıyor Mu?

Bebeğin Yeterli Süt Aldığı Nasıl Anlaşılır?
     Bebeğin yeterli beslendiğine dair pek çok belirtiler vardır. Bunlardan biri günlük ıslak bez sayısıdır. Hayatın ilk üç ve dördüncü günlerinde soluk sarı renkte en az altı bez ıslatmalıdır. Bebekler birinci haftada her beslenmenin ardından küçük bir miktar kaka yapabilirler. İlk hafta zarfında bebekler günde en az bir iki defa kaka yapmalıdırlar.
Bebeklerin beslenme düzeni onların yeterli beslendiği hakkında fikir verebilir. Bebekler 1,5-3 saat aralarla beslenme arzusu gösterebilirler, eğer bebek 4 saatten fazla uyuyorsa uyandırılıp beslenmelidir.
     Bebekler günde 6 kez bezini ıslatır ve iki beş arası gevşek sarı renkte bir kaka yapıyorsa, birinci haftadan sonra muntazam kilo alıyorsa, idrarı açık sarı renkte ise (koyu sarı ve portakal rengi normal değildir), güzel uyuyor ve uyanıkken canlı, hareketli görünüyorsa yeterli miktarda besleniyorlar demektir. Anne sütü ile beslenen bebeklerin 6 ay su ihtiyacı olmaz çünkü anne sütünde % 87 oranında su bulunmaktadır. Eğer anne her türlü gayretten sonra anne sütü veremiyor ve bebek emmeyi reddediyorsa, bir uzman doktora danışılmalıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder